Žinoma, kad antra pagl aktualumą tema - kur pirkote braškes, lenkiškos jos ar lietuviškos, kiek kainavo praėjusią savaitę ir kiek kainuoja dabar:)
O kai braškių jau pavalgysim (su maskarpone, be maskarponės, su cukrum, su pienu ir nieko...), galima ir rūgščiau. Paįvairinimui. Vasara - pyragų metas.
Turiu keletą rabarbarų receptų, taip pat ir išdandytų, bet ddarugė Živilė atsiuntė naują, kuriuo čia pasidalinu:
Reikės:
2 puodelių supjaustytų rabarbarų
3 kiaušinių
3/4 puodelio cukraus
1 a.š vanilės ekstrakto
80 g lydyto sviesto
1 1/3 puodelio miltų
80ml pieno
1 a.š kepimo miltelių
migdolų plokštelių
Eiga:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile iki kol masė pabals, supilkite pieną ir sviestą, dar kartą viską išplakite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę, viską atsargiai išmaišykite, suberkite rabarbarus.
Kepimo formą 20cm skersmens patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą, pabarstykite migdolų plokštelėmis.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C, kepkite apie 30 min, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą