2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis
Švenčių valgiai
Keptas upėtakis su salierais ir greipfrutu Kūčių vakarui
Recepto idėja - iš interneto (nepamenu to puslapio), bet mandarinus pakeičiau greipfrutu, o į vidų nekišau daug žolės, nes maniškiai nelabai tas žoles mėgsta.
Salierą (nepjaustytą), tiksliau, kelis salierus trumpai apviriau, ant jų - atsargiai išilgai perpjautų - gražiai sudėjau įtrintas žuvis. Ant viršaus - smulkiai pjaustytas greipfrutas. Uždėsiu kelis sviesto gabalėlius ir kepsiu.
Negalima pamiršti citrinos (jos, kaip ir česnako, ir į vidų įdėjau - niekada nekenkia).
Manau, bus skanu. Valgysime Kūčių vakarą.
Kalėdų pyragas - su išlaikymu - Živilės receptas
Internete suradau ir daugiau tų kalėdinių pyragų receptų, visaip pavadintų, su vaisiais, riešutais, kuriuos reikia iki Kalėdų bent porą savaičių laikyti - brandinti. Bet draugės receptas - kas kita. Tuo labiau, kad Živilės virtuvine patirtim, kaip ir patirtim gydant vaikus, labai pasitikiu.
Išėjo net keli pyragai - kepiau dvigubą porciją. Vaisius ir riešutus dvi dienas mirkiau vyšnių likeryje, po to kepiau, tada gražiai surišau, kad galėčiau ir padovanoti. Kaimynei Rūtai norėjau padovanoti - dėkingumo ženklan, nes ji vėl mano papuošaliukus kolegėms ir bendradarbėms nešė, rinko, vėl nešė, ir man labai padėjo prieškalėdinėje prekyboje, be to, suteikdama daug džiaugsmo.
Viena tokį nedidelį ,,kalėduką" draugiškai paragavome per ,,mergaičių vakarėlį". Skanus ir dviejų savaičių neišlaikytas:).
Suprantu, kad tikroji to pyrago prasmė - ilgas laukimas. Todėl tinka Kalėdoms ypatingai - jų irgi laukiame, skaičiuodami dieneles.
Štai ir atėjo...
Valgiais - rankų ir širdies šiluma, o taip pat džiaugsmais, rūpesčiais pasidalinsime su pačiais artimiausiais.
Už keliolikos valandų susėsime prie Švento Kūčių stalo...
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą